Search

Τεχνολογία Myrtha

H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία Myrtha είναι η πιο εξελιγμένη στο χώρο της κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών. Είτε πρόκειται για αγωνιστική κολυμβητική δεξαμενή για διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων είτε για μια πισίνα αναψυχής, η τεχνολογία Myrtha έχει τις λύσεις.

Είναι μια πατενταρισμένη προκατασκευασμένη τεχνολογία. Τα επενδυμένα, εργοστασιακά, με PVC ανοξείδωτα διαφράγματα (panels), σε συνδυασμό με ένα σύστημα αντηρίδων εξασφαλίζουν, εκτός από την απόλυτη σταγανότητα, την αντοχή και τη σταθερότητα. 

Με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει και την ευελεξία στην κατασκευή, ξεπερνά τα εμπόδια που συναντούν οι συμβατικές κατασκευές και οι απλές προκατασκευές.

Η χρήση υψηλής ανοξείδωτου χάλυβα εξασφαλίζει τη μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμα και σε μέρη με υψηλό υδροφόρο ορίζοντα ή κοντά σε θάλασσα. Όλα τα μέρη της κατασκευής συνδέονται μεταξύ τους με βίδες και πουθενά δεν χρησιμοποιείται ηλεκτροσυγκόλληση που θα μπορούσε να προκαλέσει οξειδώσεις.

Η μεμβράνη PVC που χρησιμοποιείται για τη σταγανοποίηση, είναι ένα υλικό που είναι απαλό στην αίσθηση αλλά ταυτόχρονο αντιολισθηρό. έχει κατάλληλη επεξεργασία ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και τη δημιουργία μικροργανισμών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αυτός ο τεχνολογικά προηγμένος τρόπος κατασκευής, μέσα από τη συνεχή μελέτη και ανάπτυξη, συγκεντρώνει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους κατασκευής :

1

Η κολυμβητική δεξαμενή μπορεί να έχει οποιεσδήποτε διαστάσεις και σχήμα.

2

Ολα τα στάδια, από την παραγωγή ως και την εγκατάσταση ελέγχονται από τον κατασκευαστή και τους τοπικούς εξειδικευμένους αντιπροσώπους

3

Η εγκατάσταση είναι πολύ σύντομη και εκμηδενίζονται τα πιθανά λάθη,  καθώς είναι ένα βιομηχανοποποιημένο προϊόν ( ISO 9001)

4

Το κόστος της αρχικής επένδυσης είναι προκαθορισμένο, χωρίς απρόβλεπτα και τα έξοδα συντήρησης είναι ελάχιστα σε βάθος χρόνου

5

Μεγάλη διάρκεια ζωής

6

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς τρόπους κατασκευής, η Myrtha δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Δεν θα ραγίσει, δεν θα παραμορφωθεί ούτε θα υποστεί αλλοιώσεις από το  νερό και τα χημικά του.

7

Διαθέτει μηχανισμούς μικρομετρική παραγωγής και εγκατάστασης, καλύπτοντας πλήρως τις διεθνείς απαιτήσεις για αγώνες υψηλού επιπέδου

8

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία στον τρόπο κατασκευής, σε ότι αφορά το αισθητικό “τελείωμα” της κατασκευής

9

Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιδήπτε μέρος (εντός του εδάφους, υπέργεια, ασταθή εδάφη, ορόφους κτιρίων κ.α)

10

Θεωρείται “πράσινη” τεχνολογία καθώς το ενεργειακό της αποτύπωμα είναι κατά 50% μικρότερο από τη συμβατική κατασκευή με μπετό και πλακάκια

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Το σύστημα Myrtha Pools ξεκινά με ανοξείδωτο χάλυβα. Το πλούσιο σε χρώμιο κράμα μας προσφέρει τόσο την αντοχή όσο και την αντοχή στις χημικές ουσίες και στη διάβρωση που απαιτούνται σε περιβάλλον πισίνας. Για να εξασφαλιστεί μεγάλη διάρκεια ζωής, δομικά στοιχεία όπως σφιγκτήρες, οδηγοί, πάνελ και αγωγοί βιδώνονται με ασφάλεια μεταξύ τους – δεν συγκολλούνται, καθώς η συγκόλληση χάλυβα μπορεί να αφήσει το πλαίσιο ευαίσθητο στη διάβρωση.

Στεγανοποίηση PVC

Προσφέροντας ανθεκτικότητα και εξαιρετικά αποτελεσματική αδιαβροχοποίηση, τα πάνελ μας από ανοξείδωτο χάλυβα είναι θερμής έλασης με πολυστρωματικό PVC. Όλοι οι σύνδεσμοι, η επιφάνεια του δαπέδου και οι χώροι μεταξύ των πάνελ τοίχων σφραγίζονται για να δημιουργήσουν μια σφιχτή, στεγανή δεξαμενή.

ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ

Τα πολλά φινιρίσματα που διατίθενται για το Myrtha Pools προσφέρουν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά οφέλη. Χάρη στο στιβαρό μας πλαστικοποιημένο PVC, σχεδόν όλα τα φινιρίσματα από πλακάκια, γυαλί και πέτρα που είναι κατάλληλα για περιβάλλοντα πισίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή του σχεδιασμού της πισίνας. Για έναν παράγοντα “wow”, τα ακρυλικά πάνελ τοίχου μας, τα οποία είναι παρόμοια με το γυαλί στην εμφάνιση αλλά πολύ πιο κατάλληλα για περιβάλλον πισίνας, πιο διαφανή και ελαφρύτερα, δημιουργούν ένα εκπληκτικό φινίρισμα.

Myrtha Skin για το πάτωμα της πισίνας

Το Myrtha Skin είναι η νέα τεχνολογική λύση που αναπτύχθηκε από την Myrtha Pools για την αδιαβροχοποίηση του δαπέδου των πισινών. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία αρθρωτών πάνελ της Myrtha, το Skin καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας δεξαμενής από 100% χάλυβα που παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ήδη η αποκλειστική αρθρωτή τεχνολογία Myrtha σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και ιδιοκτήτες. Το Myrtha Skin έχει πάχος μόνο 1 χιλιοστό και αρκετά εύκαμπτο ώστε να διανέμεται σε πηνία και χρησιμοποιεί την ίδια σύντηξη χάλυβα και PVC που είναι η βάση των πάνελ Myrtha. Τα αποτελέσματα των μελετών του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης επιβεβαιώνουν ότι το Myrtha Skin εγγυάται τέλεια αδιαβροχοποίηση σε συνδυασμό με μοναδική υποβρύχια ορατότητα για πισίνα 100% από χάλυβα και ανώτερη συνολική απόδοση.

Myrtha Skin για τους τοίχους της πισίνας

Ιδανικό για δάπεδο πισινών, το Myrtha Skin μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανακαίνιση των τοίχων της πισίνας.
Κατανεμημένο σε εύκαμπτα πηνία και πάχος μόνο 1 mm, το Myrtha Skin χρησιμοποιεί το ίδιο βασικό σύστημα που χρησιμοποιείται στα πάνελ μας από χάλυβα και PVC. Το αποτέλεσμα των μελετών που διεξήγαγε η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης μας αποκαλύπτει ότι το Myrtha Skin αντιπροσωπεύει μια πιο ευέλικτη λύση κατά τη φάση της κατασκευής, ενώ εγγυάται ανώτερη αντοχή και συνολική απόδοση.

ΜΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Όλα τα μέρη της μεταλλικής κατασκευής είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Κάθε δομικό στοιχείο είναι κατάλληλά μελετημένο και κατασκευσμένο, με απόλυτη ακρίβεια, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης, να συνθέτουν όλα μαζί μια ενιαία και στοιβαρή κατασκευή. Μόνο ο πυθμένας της κολυμβητικής δεξαμενής είναι κατασκευασμένος από μια λεπτή πλάκα σκυροδέματος που αποτελεί και τη βάση στήριξης της μεταλλικής κατασκευής. 

Τα μέρη που συνθέτουν την κατασκευή είναι :

H Βάση

Η Βάση

Η βάση, η οποία ενώνεται με το μπετό του πυθμένα, εξομαλύνει τις υψομετρικές διαφορές με ακρίβεια χιλιοστού και υποδέχεται τα διαφράγματα (panels).

Τα διαφράγματα

Τα διαφράγματα

Τα διαφραγματα (panels), τα οποία είναι εργοστασιακά επενδυμένα με PVC

Οι αντηρίδες

Οι αντηρίδες

Οι αντηρίδες, που στηρίζουν τα διαφράγματα και υποδέχονται το κανάλι υπερχείλισης

Το κανάλι υπερχείλισης

Το κανάλι υπερχείλισης

Το κανάλι υπερχείλισης, σε διάφορες μορφές, το ποίο είναι και αυτό επενδυμένο με εργοστασιακά με PVC και φέρει πλαστική σχάρα.

Τα παραπάνω μέρη, σε συνδυασμό με τις ειδικές εφαρμογές για την στεγανοποίηση της μεταλλικής κατασκεής, τη μεμβράνη του πυθμένα και τα ειδικά αξεσουάρ ολοκληρώνουν μια κολυμβητική δεξαμενή υψηλών προδιαγραφών και αξιοπιστίας

Scroll to Top